Vanluchene-Janssens en Hermans-van den Bogaart pakken pole in Portugal

Foto WSC

30 teams tekenende present in Portugal voor de eerste wedstrijd om het wereldkampioenschap 2024. Dus netjes twee groepen van 15 teams in zowel groep A en B. Groep A wonnen Van Luchene-Janssens en Groep waren het Hermans-Van den Bogaart. Ook voor mij communie feestje zodoende latere verslagje en uitslagen, ons excuus hiervoor!. Alles nu hieronder te lezen of via de knop Meer Lezen

De kwalificatie in groep A werd op gang getrokken door keuben-Rietman met Foden-Humphrey, Wilkinson-Millard en VanLuchene-Janssens.

Keuben-Rietman namen wat meters op de Engelse team maar na enkele ronden zagen we dat Keuben-Rietman een flinke crash maakten bij het neerkomen na een sprong en ronden lang verzorging nodig hadden.

Wilkinson-Millard namen dan over van Foden-Humphrey en ook Vanluchene-Janssens wisten bij de Engelsmannen druk te zetten en hielden kort binnnendoor de leiding over en reden gecontroleerd naar de zege in groep A. Sanders-Steegmans reden een mooie wedstrijd en wisten ook Foden-Humphrey een plaats terug te zetten en werden knap derde in de reeks. Weijers-Van Hal werden vijfde en waren hiermee duidelijk tevreden. In de na sleep van de val van Keuben-Rietman lijkt het erop dat het over een bilbreuk bij Justin zou gaan, we wensen hem in elk geval een snelle herstelling toe.

In groep B wisten Van Daele-Van der Putten de kopstart te nemen en zelfs enkele ronden als leiders te fungeren met verven. Hermans-van den Bogaart namen hun tijd om erna de leidersplaats in te nemen en zo naar de winst in de reeks te rijden. De Lielbardis broers konden even de strijd met de leiders aan maar moesten dan toch hun meerdere erkennen. Van Daele- van der Putten zagen na al hun inspanningen nog de Prunier broers voorbij komen om plaats vier in te nemen maar waren dik tevreden met hun vijfde plaats.