Update’s Kramolin raceday

Vanluchene-Janssens eindwinnaars van de GP in Tjechie

Heel wat regen voor de eerste reeks maar gelukkig bleef het nadien wel droog.

Foto’s krijg je door Steffen en Colette deel 1 bekijk je HIERZO, deel 2 bekijkt u HIER

Alle uitslagen vind je via Lees Meer of hieronder

Kwalificatie groep A

In groep A behaalden Hermans-vd Bogaart de eerste plaats, gevolgd door Vanluchene-Janssens op de tweede plaats en de Prunier broers op de derde plaats. Sanders-Steegmans eindigden op de vierde plaats, terwijl Prummer-Lebreton als vijfde eindigden, net voor Weijers-Van Hal die zesde werden. Wesselink en Niky Debruyne behaalden de achtste plaats. Helaas konden Gommeren-Poirrier niet verder komen dan de zestiende plaats en zijn eerste reserve

Kwalificatie groep B

In een spannende race waren het eerst de Leferink broers die de snelste tijd noteerden. De Lielbardis broers doken hier echter nog onder met 10 minuten op de klok. Tot ieders verrassing zette Weiss-Schneider vervolgens de snelste tijd neer, bijna 0.3 seconden sneller dan de Lielbardis broers. De eindrangschikking was uiteindelijk: Weiss-Schneider op de eerste plaats, gevolgd door de Lielbardis broers, de Leferink broers, Willemsen-Vincent.
Van Werven-vd Wiel op plaats zes nadat Gordejev-Nitsoo zich er nog tussen wurmden. Vandaele-van der Putten eindigden als zevende en Wilkinson-Millard kwamen niet verder dan de negende tijd.

Reeks 1

 Regen viel met emmers uit de lucht voor de start van de eerste reeks, waardoor het parcours uitdagend modderig werd.  – **Prummer-Lebreton** hadden het voordeel van een vrije baan en wierpen modder in het gezicht van hun achtervolgers. – De **Prunier broers** probeerden binnen door te komen bij Vanluchene, maar dit lukte niet meteen. – Prummer-Lebreton bouwden een voorsprong van ruim 10 seconden op, terwijl er achter hen een felle strijd plaatsvond. – **Hermans-van de Boogaart** stonden stil aan het starthek maar begonnen aan een felle inhaalrace. Helaas kregen ze motorpech met nog 12 minuten op de klok en verdwenen uit de reeks. – De leiders, **Prummer-Lebreton**, bleven ongenaakbaar. – **Sanders-Steegmans** reden met klasse naar een tweede plaats. – **Vanluchene-Janssens** behaalden de derde positie. **Samenvatting:** De eerste reeks werd gekenmerkt door zware regenval en een modderig parcours. Prummer-Lebreton wisten hier optimaal van te profiteren en hielden hun voorsprong vast. Sanders-Steegmans en Vanluchene-Janssens completeerden het podium na een intense strijd achter de leiders. Pech speelde Hermans-van de Boogaart parten, waardoor ze ondanks een sterke inhaalrace de finish niet haalden.

Reeks 2

Hermans-vd Bogaart waren als snelste weg in de tweede reeks. De Lielbardis-broers waren er ook bij, met Vanluchene-Janssens op de derde plaats voor Prummer-Lebreton. Hermans-vd Bogaart leken veilig aan de leiding te rijden, terwijl achter hen de strijd om de tweede plaats losbarstte. Helaas kregen Hermans-vd Bogaart een steen in het voorwiel, waardoor ze meer dan een ronde stil stonden om deze te verwijderen.
Vanaf dat moment namen de Lielbardis-broers de leiding over en wisten ze alle inhaalpogingen van Vanluchene-Janssens te neutraliseren. Vandaele-vd Putten reden intussen knap op plek vijf, met de Pruniers in hun wiel. Door het wegvallen van Hermans-vd Bogaart schoof Vandaele-vd Putten snel op naar de vierde plaats.
Met nog een ronde te gaan en in een poging om meer afstand te nemen van Vanluchene-Janssens, ging het fout voor de Lielbardis-broers. Bakkenist Bruno verliet het bakje na een sprong, en met moeite konden ze nog de tweede plaats innemen.
Voor Sanders-Steegmans, die in de eerste reeks een knappe tweede plaats behaalden, zat er deze keer niet meer in dan een achtste plaats. Hermans-vd Bogaart vielen net buiten de kostbare punten op plek 22, terwijl Gommeren-Poirrier, als reserve rijders, 23ste werden in deze reeks..

Daguitslag

Stand WK na Kramolin