ONK Lochem aanstaande weekend

Op zondag 15 maart zien we in het eerste ONK nu in Lochem door de afgelasting van “de Hoeve”
Vanluchene/van den Bogaart moesten hun wereldtitel van 2018 afstaan aan Etienne Bax maar willen dit jaar terugslaan.
Zij zullen in Lochem hun eerste wedstrijd van het seizoen rijden en zullen ook de wedstrijden in Lierop, Halle en Valkenswaard mee pakken.
De andere Belgische topper is Arne Dierckens die samen met Robbi Bax toch met hun hoofdsponsor “Spijkse Metaalhandel” het ONK hoog hebben aangeschreven.
Ook meerdere Belgische teams zullen zowel bij de Quads als zijspannen aan het werk te zien zijn.

Ook de “Browns’s” zullen aan de start staan in Lochem, Jake Brown-Joe Millard zijn op enkele jaren snel in stijgende lijn erop vooruit gegaan en werden 8ste in het WK.
Daarnaast hebben ze via “Carli Racing” van Carlo Van Duijnhoven een sterke troef in handen, via deze weg zijn ook extra sponsoren aangetrokken.
Stuart Brown-Josh Chamberlain zullen het met de voor hun vertrouwde AMS motor aan de slag gaan.
Afgelopen tijd trainde ze in Londinieres en op Engelse bodem en zag er alles veel belovend uit, ze zullen rijden met het startnummer 4 in het WK.
Beide teams zullen dit jaar uitkomen op het VMC/Hocob frame, voor ons Belgen verdeeld door de man achter “Sidecar Service” man Davy Maris.
GPS: Zutphenseweg 7241 SB Lochem

Persbericht: ONK LOCHEM Arnhem, 05-03-2020
Nieuwe start van de Dutch Sidecar en Quad Masters in Lochem
Na de afgelasting van de eerste wedstrijd van de Dutch Sidecar en Quad Masters in St. Isidorushoeve wordt de start van het kampioenschap nu verreden op zondag 15 maart in Lochem. Voor Daniel Willemsen is dit een thuiswedstrijd en hij wil dit jaar nog een keer flink vlammen. Samen met zijn ervaren bakkenist Kaspars Stupelis heeft Willemsen de kwaliteit in huis om opnieuw tot de beste combinaties ter wereld te kunnen behoren.
De zijspansport is de laatste jaren flink gegroeid. Vele combinaties zijn aan elkaar gewaagd en op voorhand is het lastig om een echte favoriet aan te wijzen. Koen Hermans komt als de regerend kampioen aan de start. Hij wisselde deze winter van bakkenist en komt met Glenn Janssens aan de start. Etienne Bax wil zijn verloren titel dit jaar terug gaan halen en heeft een perfecte voorbereiding op het seizoen genoten. Samen met bakkenist Nicolas Musset wist hij in 2017 wereldkampioen te worden waardoor ze elkaar door en door kennen en dus een hele sterke combinatie vormen. Maar we hebben niet alleen Willemsen, Bax en Hermans want ook de combinaties Veldman/Cermak, en van Werven/Beunk zullen in Lochem sterk aan het seizoen willen beginnen.
Ook van Belgische zijde komen er een aantal topcombinaties naar Lochem. Vanluchene/van den Bogaart moesten hun wereldtitel van 2018 afstaan aan Etienne Bax maar willen dit jaar terugslaan. Zij zullen in Lochem hun eerste wedstrijd van het seizoen rijden en zullen ook de wedstrijden in Lierop, Halle en Valkenswaard mee pakken. Daarna zal bekeken worden hoe ze ervoor staan en of ze het volledige kampioenschap uitrijden. De combinatie Dierckens/Bax heeft vorig jaar een flinke sprong gemaakt en werden derde in de Dutch Sidecar Masters en vijfde in het wereldkampioenschap. Ook zij zullen in Lochem gelijk het juiste ritme willen pakken en goed aan het seizoen willen beginnen.
Bij de quads ligt het kampioenschap helemaal open. Mike van Grinsven domineerde de laatste jaren maar vanwege hielspoor in zijn voeten is het onzeker of hij erbij kan zijn in Lochem. Mocht dit wel lukken dan heeft hij niet tot nauwelijks kunnen trainen en zal hij moeten proberen om de schade te beperken. Joe Maessen en Ricardo Phoelich hebben al eerder in hun carrière de titel gepakt en zijn rijders die de titel van Mike van Grinsven graag over zouden nemen. Ook Marc de Vries en Ruben van Lith zijn rijders waar rekening mee moet worden gehouden.
Voor meer informatie over de Dutch Sidecar en Quad Masters in Lochem kunt u kijken op www.onk-motocross.nl en www.macsev.nl