Lielbardis en Bax broers winnen kwalifcaties te Lommel

42 teams die de strijd aan gingen in het warme Lommel, mooie strijd en tegenslagen gezien !! Maar toch weer de Lielbardis broers die hun kwali winnen, in Groep B waren het de Bax broers die wisten te winnen. Voor ons heel wat fotografen op pad in Lommel dus deze vind je als je op hun namen klikt. (Tekst Geert Gelaude)

Nevenreeks Driesen Luc
GP kwalificatie A & B Driesen Luc
Nevenreeks Dries Dewitte
GP kwalificatie A & B Dries Dewitte
Nevenreeks Dries Dewitte
GP kwalificatie A & B Dries Dewitte

Uitslagen en verslagjes door Geert via de knop Lees Meer

Qualifying heat group A. Het zijn nieuwbakken GP rijders Verhelst-Sabbe die zowaar kopstart nemen in deze belangrijke reeks. Slechts 12 combinaties mogen rechtsreeks door naar de reeksen morgen. De plaatsjes zijn dus fel gegeerd. Nog in de eerste ronde nemen de Leferink broeders de leiding in handen. En lopen ver uit samen met de Lielbardis twins. De broertjes Leferink houden de lijding vast tot ze uitvallen. Zo ligt de weg open voor de Letten en winnen deze reeks met groot overmacht. Prunier-Prunier worden knap tweede dit voor Wilkinson-Millard die van vrij ver moesten terug komen. Verhelst-Sabbe verliezen naar het einde toe wat plekjes maar zijn wel rechtsreeks geplaatst voor de GP. Hetzelfde huzarenstukje zien we onze Oost-Vlaamse vrienden Decock-De Vylder doen, ze rijden een slimme reeks en sluiten af op een tiende plaats in deze reeks en zijn maw rechtsreeks geplaatst voor de GP morgen. Ook van der Schraelen-Mans zijn door naar morgen.

Qualifying heat group B. Het zijn Bax-Bax die kopstart nemen in deze sterk bezette reeks, Vanluchene-Janssens, Hermans-van den Bogaart en ook Van Werven-van de Wiel zijn goed mee in de start. Nog in de eerste ronde zien we een valpartij achteraan het circuit, we houden ons hart vast wie hierbij is betrokken. Bax komt als eerst over start en finish met een gat op Hermans-van den Bogaart en Van Werven-van de Wiel op drie. Geen Vanluchene-Janssens en ook geen Van Daele-van der Putten. Zij waren dus de grootste slachtoffers in deze valpartij en moeten van helemaal achteraan de race hervatten. Vooraan gaat het hard erg hard, we zien ineens dat Van Werven-van de Wiel enkele plekken moeten prijsgeven door vermoedelijk een foutje. Zo zien we Prummer-Lebreton en Mulders-van Deutekom doorschuiven naar de top. Voor Van Daele-van der Putten en Vanluchene-Janssens
gaat het weer beter en komen ze in de buurt van de top 12 die rechtstreekse kwalificatie betekenen. Maar dan slaat voor Vanluchene-Janssens alsnog het noodlot toe wanneer ze op die 12de plek rijdend uitvallen. En zo kan Van Daele-van der Putten profiteren van dit uitvallen en zijn
zij die het laatste plekje overnemen en dus rechtsreeks doorgaan. Het zal een nooit geziene last-change worden met de gebroeders Leferink, Vanluchene-Janssens, van de Lagemaat-Könst en tal van andere mooie namen uitkijken dus naar 17.30u!