Lielbardis broers winnen in Illats

Foto archief GP Kramolin

Op een stoffig circuit in Illats verzamelden zich 26 teams voor een opwindende race. De weergoden waren genadig en hielden de regen weg, waardoor de reeksen plaatsvonden in het stof op het soms smalle parcours. Deze omstandigheden voegden een extra uitdaging toe aan de competitie. Geen drie reeksen meer maar voortaan 2 reeksen van 25 min.
Een opmerkelijk aspect van deze race was de intense strijd tussen teams die bestonden uit broers. De rivaliteit tussen deze voegde een extra dimensie toe aan de wedstrijd en zorgde voor een spannend schouwspel voor het publiek.
Uiteindelijk was het team Lielbardis dat als overwinnaar uit de strijd kwam, met een indrukwekkende prestatie. Ze wisten hun vaardigheden en teamwork op het stoffige circuit te benutten en sleepten de eerste plaats binnen. Een eervolle vermelding gaat uit naar de Prunier broers, die een sterke tweede plaats behaalden en een intense concurrentie vormden voor de winnaars en de eerste reeks wonnen.
Op de derde plaats eindigden Devoldere-Tourbier, die een knappe prestatie leverden te midden van het competitieve veld. Hun vastberadenheid en doorzettingsvermogen brachten hen naar het podium en verdienen erkenning voor hun prestatie.
Al met al was het een opmerkelijke dag vol actie en spanning in Illats, waarbij de teams hun uiterste best deden en het publiek op het puntje van hun stoel zaten tijdens de races. We kijken uit naar meer spannende races in de toekomst.
Alle uitslagen en verslagjes vind je onder de gekende knop Lees Meer

Reeks 1

Op de startlijn stonden 26 teams klaar om de strijd aan te gaan. In Reeks 1 zetten de Prunier broers een indrukwekkende prestatie neer door een vliegende start te maken en een sterke reeks te rijden. Foden-Huymprey bevonden zich aanvankelijk op de tweede plaats, maar vielen enkele ronden voor het einde van de race weg uit de top posities. Hierdoor konden de Lielbardis broers opschuiven naar de tweede plaats, een knappe prestatie van hun kant.

Ook opvallend was de prestatie van Devoldere-Torbier, die een sterke derde plaats wisten te behalen in deze competitieve race. Hodges-Henderson eindigden net buiten het podium op de vierde plaats, terwijl Raymond-Boucher de top vijf van deze reeks compleet maakten.

Al met al was het een spannende race met veel actie en verschuivingen in de posities. De Prunier broers lieten zien dat ze momenteel in topvorm zijn, maar de concurrentie was zeker niet ver achter.

reeks 2
In de tweede race van de dag kwamen de Prunier broers opnieuw als snelsten uit de startblokken. Ze leken onbedreigd aan kop te gaan, maar al snel sloten de Lielbardis broers aan bij hun achterwiel. Ondanks verschillende inhaalpogingen slaagden de Lielbardis broers erin om uiteindelijk de leiderspositie over te nemen. De Franse kampioenen, die in de eerste race nog de overwinning hadden behaald, moesten zich tevredenstellen met de tweede plaats.
Foden-Huymprey wisten zich deze keer te verbeteren en eindigden op de derde plaats, gevolgd door Devoldere-Tourbier. Raymond-Boucher sloten opnieuw de top vijf af, wat aantoont dat ze consistent presteren in deze competitie.
Het was een spannende race waarin de strijd om de leiding intens was. De Lielbardis broers toonden hun vastberadenheid door de Prunier broers te overtreffen en de eerste plaats te veroveren.

Zo winnen de Lielbardis broers de eerste FFM wedstrijd voor Killian en Evan Prunier. Devoldere-Tourbier behaalde zo ook hun eerste FFM podium met een derde plaats.