Lielbardis broers winnen het ONK in Oldenbroek

Met maar liefst 36 zijspannen werd het ONK/NK verreden, meer dan druk genoeg denken wij dan !!
Dus voor vele werd het een opgave om tussen al dat zijspan geweld een redelijke tijd te kunnen zetten.
Winst was er voor de Letse Lielbardis broers die na hun eerste FFM wedstrijd ook dit ONK op hun naam schrijven en tevens ook in het WK in het ook dienen gehouden te worden !!
Foto’s van ONK/NK Dries Dewitte bekijkt u HIERZO

Foto’s van Cup klasse Dries Dewitte bekijkt u HIERZO

Foto’s door Floor Mulders vind je HIERZO
uitslagen en verslagjes door Geert Gelaude vind je hieronder

Reeks 1
1 7 JUSTIN KEUBEN/ DION RIETMAN
2 101 DANIELS LIELBARDIS/ BRUNO LIELBARDIS
3 199 BRETT WILKINSON/ JOE MILLARD
4 418 STEPHAN WIJERS/ HAN VAN HAL
5 3 KOEN HERMANS/ BEN VAN DEN BOGAART
6 17 TIM PRÜMMER/ RODOLPHE LEBRETON
7 226 JARNO VAN DEN BOOMEN/ HENRY VAN DE WIEL
8 141 BOYD VERHEES/ PEER VERHEES
9 228 DAVY EBBEN/ NICK MAAS
10 11 GERT VAN WERVEN/ AIVAR VAN DER WIEL
De eerste reeks ONK sidecars ging met 15 minuten vertraging van start reden was dat het bij de NK Quads wat valpartijen waren geweest waarbij de dokters het nodige werk hadden. Het waren Prummer-Lebreton die na een volle ronde de bende op sleeptouw namen in de eerste reeks van de dag. Gevolgd door de broertjes Leferink en Keuben-Rietman op drie. Wilkinson-Millard goed gestart zaten op vier voor Van Werven-Van Der Wiel. Wat een uitgangspositie voor De Cock-Mans op zes bij de grote jongens! Lielbardis twins op zeven. Helemaal de start gemist en heel wat werk aan de winkel voor Hermans-Van Den Bogaart die pas als 22ste de eerste ronde doorkomen. Prummer-lebreton maken een foutje en daar maken Wilkinson-Millard handig gebruik van en zitten aan de leiding in ronden twee. Hermans-Van Den Bogaart laten zien dat ze ook op een drukke baan snelheid maken en zitten al op plek 15 na twee ronden. De Cock-Mans zo goed vertrokken maken ook een fout en vallen terug naar bijna laatste en meten dus bergen werk gaan verzetten. Intussen zijn het de broertjes Leferink aan het commando voor Keuben-Rietman Lielbardis-lielbardis Wilkinson-Millard en Prummer-Lebreton die de top vijf bezetten met nog vijf minuten en twee ronden te gaan. Met nog twee ronden te rijden zijn het Keuben-rietman die de kop in handen hebben gevolgd door de Lielbardis twins en Wilkinson-Millard. Sterke inhaalreeks voor Wijers-Van Hal die nu op vier liggen. Maar nog straffer doen het duo Hermans-Van Den Bogaart want ze komen van buiten de top twintig en bezetten nu plaats zeven. Leferink-Leferink vallen uit de top twintig. Keuben-Rietman winnen de openingsheat voor de Letse twins en Wilkinson-Millard. Mooie reeks van Wijers-Van Hal die knap vierde worden. De top vijf word nog behaald voor Hermans-Van Den Bogaart die zeker hebben laten zien dat ze niet snel in paniek raken. Zesde plek is er voor Prummer-Lebreton die wederom laten zien dat ze ook in het zand hard gaan. Van Der Boomen-Van Der Wiel op zeven Verhees-Verhees sluiten de reeks af op plek acht dit voor Ebben-Maas en Van Werven-Van Der Wiel sluiten de top tien af. Ruben Van Werven-Buitenhuis worden 18de

Reeks 2
1 101DANIELS LIELBARDIS/ BRUNO LIELBARDIS
2 3 KOEN HERMANS/ BEN VAN DEN BOGAART
3 75 TIM LEFERINK/ SEM LEFERINK
4 17 TIM PRÜMMER/ RODOLPHE LEBRETON
5 199 BRETT WILKINSON/ JOE MILLARD
6 7 JUSTIN KEUBEN/ DION RIETMAN
7 418 STEPHAN WIJERS/ HAN VAN Hal
8 97WILFRED VOS/ WESSEL SUSEBEEK
9 11 GERT VAN WERVEN/ AIVAR VAN DER WIEL
10 141 BOYD VERHEES/ PEER VERHEES
De beslissende heat bij de ONK Sidecars zal de eerste dag van een mooi weekend in Oldebroek afsluiten. Want naast vandaag staat er op Paasmaandag ook nog The Dutch Masters op het programma kortom een lang weekend topsport. De slechte uitgangspositie van de eerste reeks werd in de herneming mooi rechtgezet door Hermans-Van Den Bogaart door als eersten de ronde te voltooien. Leferink-Leferink op twee en dus wederom een knalstart voor de jonge mannen. Keuben-Rietman op plek drie voor de Letse Lielbardis twins. Prummer-Lebreton ook nu weer goed vooraan te vinden in de openingsronde. De Cock-Mans starten net buiten de top tien. In de tweede ronden zien we dat Hermans-Van Den Bogaart een plekje zijn teruggezet door Leferink-Leferink en ook Keuben-Rietman gaan over het duo met de nummer 3. In de vijfde ronden zien we Keuben-Rietman de bende aanvoeren voor Lielbardis-Lielbardis op drie terug gevallen Leferink-Leferink en dan Hermans-Van Den Bogaart. Vijfde plek nog steeds voor Prummer-Lebreton maar die voelen de hete adem van Wijers-Van Hal die weer ronde na ronde beter gaan rijden en zo plaatsen goedmaken. De Cock-Mans bezetten nog steeds de twaalfde plek en zitten vlakbij Verhees-Verhees. Met nog 2 minuten wedstrijd en 2 ronden zijn het de Letse tweeling die Keuben-Rietman te grazen hebben genomen en zo aan de leiding gaan. Hermans-Van Den Bogaart hebben ook een plekje goedgemaakt ten nadeel van Leferink-Leferink, maar gaan in één ruk door en nemen ook plek 2 in handen. Wilkinson-Millard nu op vijf voor Prummer-Lebreton. De Cock-Mans zaten even op plek tien maar ridjen nu op 11 en hebben uitzicht op een knappe top tien in de laatste reeks van de dag. De 2 laatste ronden waren nog erg spannend te noemen, zo zagen we de Letten de reeks winnen voor Hermans -Van Den Bogaart met ruim 12.5 seconden op drie alsnog Leferink-Leferink die grote stappen voorwaarts hebben gezet afgelopen winter. Vierde plaats is er voor Prummer-lebreton die Wilkinson-Millard nog terugwezen. Van Werven-Van Der Wiel kwamen van achteruit en sloten nog af binnen de top tien. Kim De Cock met gelegenheidspartner Jens Mans rijden uit op plek 11 en dat is gezien de track en niet gewoon zijn met elkaar te rijden zeker het vermelden waard.

volledige uitslagen vind je via Speedhive