Hermans-Van Den Bogaart degraderen concurrentie in ONK Heerde

Hemelvaart en we zijn te gast in het mooie Heerde alwaar we vandaag de vierde manche in het ONK zijspannen krijgen voorgeschoteld. De zon is van de partij en er is al best wat volk afgezakt naar circuit Kamperweg. Het beloofd een mooie dag te worden, de aanzet naar een weekend vol spanning en spektakel. Vandaag strijden de verschillende teams voor de Nederlandse titel maar in het weekend worden hier
tevens ook nog eens de punten verdeeld voor het wereldkampioenschap. Vorig jaar wonnen ze hier nog de Grand Prix en met niets minder dan een klinkende zege zouden de talrijke fans tevreden zijn, we mogen stellen dat de fans meer dan tevreden zullen zijn na afloop. 

Foto’s door Fllor Mulders bekijk je HIER

Foto’s Cup klasse door Luc Driesen bekijk je HIER
Foto’s ONK/NK klasse door Luc Driesen bekijk je HIERZO
Volledig verslag door Geert Gelaude lees je hieronder

Tweemaal duiken Koen en Ben als eersten de hindernissen in en niemand die hen nog terugzag. Met andere woorden, de tegenstand is gewaarschuwd voor komend weekend.

Maar liefst 34 teams melden zich aan voor de vrije training in het ONK waaronder heel wat teams die ook het weekend zullen aantreden. Ook al is het nog vroeg op de dag, zien we toch al enkele plekjes alwaar verschillende teams in de problemen komen en vast staan, dit belooft alvast voor extra spanning bij de teams. In de deze vrije training zien we dat de broertjes Leferink-Leferink alweer erg snel zijn en nemen hiermee de snelste tijd voor Van Daele- Van der Putten, derde plek is er voor de WK leiders Lielbardis-Lielbardis voor Van Werven-Van De Wiel en Prummer-Lebreton.

Eerste manche ONK zijspannen!
Hermans-Van den Bogaart duiken als eerste de openingsronde in voor Vandaele-Van der Putten, Leferink-Leferink en Van Werven-Van De Wiel. Slechter vergaat het Wilkinson-Millard, maar grootste slachtoffer van de start zijn Vanluchene-Janssens die samen met heel wat andere teams in een grote valpartij zijn betrokken in de tweede bocht en als laatsten moeten beginnen aan hun wedstrijd met zeer veel achterstand. Even zien we Van Daele-Van Der Putten aan de leiding maar al snel zetten Hermans-Van den Bogaart dit foutje weer recht en lopen al snel een 3 tal seconden uit. Leferink-Leferink volgen op drie. We zien dat de Letten Lielbardis nu op vier doorkomen, dit ten nadele van Van Werven-Van De Wiel. Vooraan vallen de gebroeders Leferink uit de kop van het gebeuren als ze zwaar crashen op een van de springbergen, gelukkig zonder erg en kunnen ze hun reeks hervatten. Hermans-Van den Bogaart laten het echter niet aan hun hart komen en lopen inmiddels al 11 seconden uit op Vandaele-Van Der Putten en Lielbarids-Lielberdis vierde plek is nu in handen van Weijers-Van Hal en doen goede zaken. Vijf zijn nu in handen van Prummer-Lebreton. De Letse Lielbardis zien hun kansen schoon en nemen Vandaele-Van Der Putten te grazen als we in de slotfase van de wedstrijd aanbelanden. Met nog twee ronden te rijden hebben Hermans-Van Den Bogaart een ruime voorsprong bij elkaar gereden op de Letten en Vandaele-Van Der Putten. Weijers-Van Hal nog steeds op een vierde plek voor Prummer-Lebreton die de top vijf vol maken. We zien Vanluchene-Janssens op een 18de plek voorbij komen als we de laatste ronden induiken, hopelijk zijn er geen verwondingen voor Marvin die we net na de val naar de pols zagen grijpen.

Tweede reeks NK-ONK zijspannen Heerde
Het ziet ernaar uit dat we de beslissende reeks zullen starten zonder de wereldkampioen want ze staan niet in het gesloten park voor aanvang van de start. Ook deze heat wordt op gang getrokken door Hermans-Van Den Bogaart voor Vandaele-Van Der Putten en Van Werven-Van De Wiel. Leferink-Leferink op plek vier en vijf is er voor Lielbardis-Lielbardis. Terwijl Wilkinson-Millard wederom een slechte start maken en dus alle zeilen moeten bijzetten. Vierde ronde met Hermans-Van Den Bogaart die steeds verder uitlopen op Vandaele-Van Der Putten en Leferink-Leferink Lielbaris en Prummer-Lebreton. Wilkinson is nu al opgerukt naar een tiende positie. Ook een betere reeks is er voor Wisselink-Debruyne die op veertien rijden. Lielbardis maakt een foutje en daar profiteren Prummer-Lebreton en Van Werven-Van De Wiel handig van. Maar ook Wijers-Van Hal gaan over de Letten die tot plek zeven terugvallen. Hermans-Van den Bogaart zijn aan een goede generale repetitie bezig en zitten in ronde zes al met een voorsprong van 16 seconden op Vandaele-Van Der Putten en de gebroeders Leferink. Van Werven-Van De Wiel op vier vijf is er voor Prummer-Lebreton. Nog twee volle ronden en we kennen de winnaar van de reeks, Hermans-Van den Bogaart lopen nog verder uit lijken gewonnen spel te hebben. Ook de tweede plaats lijkt veilig voor Vandaele-Van Der Putten, knap op drie Gert Van Werven- Van De Wiel. Spannend wordt het nog voor de andere top vijf plekken, want we zien dat Wijers-Van Hal over Prummer-Lebreton is gegaan. Op zeven Lielbardis en acht is er voor Wilkinson-Millard, negen voor Van den Boomen-Van De Wiel en tien is er voor Van de Lagemaat-Konst. Wederom pech voor de zo goed rijdende broertjes Leferink die echt wel de snelheid hebben om vooraan mee te draaien maar uiteindelijk stranden op plek 13. Wie wel loon naar werken krijgen zijn Wisselink-Debruyne ze stranden net buiten de top tien.