GP Jinin Zondag Update: Van Luchene Bax met Rode plaat naar huis

Deze morgen kondigde Davy Sanders al op zijn FB pagina aan niet te starten vandaag na de val in de start gisteren. De hand die reeds voorheen door een arbeidsongeval al geteisterd werd is nu te gezwollen en krachteloos om deel te nemen.
Ook regen viel er in Jinin welk het circuit een vettige laagje gaf tijdens de warm up.
Foto’s door WSC vind je HIER terug
Alle uitslagen na de reeks hieronder

Reeks 2

Willemsen-Lebreton namen het heft in handen voor Varik-Kunnas en Veldman-Cermak. Vanluchene-Bax en Bax-Musset lagen na één ronde vier en vijf en volgde Hermans-Janssens op zes.
Toch ronde later zien we Hermans-Janssen pas op plek 10 weer doorkomen en namen Van werven-Vd Bogaart plaats zes in.
Op een moeilijk voorbij te komen circuit is een inhaal race niet makkelijk, toch slaagde Veldman-Cermak erin naar twee door te stoten met ook Van Luchene-Bax en Bax-Musset in hun sporen. Varik-Kunnas vielen terug naar een vijfde plaats. Vanwerven-vd Bogaart stevig op plaats zes voor een goed rijdende Keuben-Debruyne.
In ronde zes nam Veldman-Cermak onder luide aanmoedigingen van het Tjeschie’s publiek de leiding over van Willemsen-Lebreton. Vanluchene-Bax leverde een strijd met Bax-Musset. Maar Willemsen-Lebreton konden dit tempo niet volhouden en zagen zowel Vanluchene-Bax en Bax-Musset voorbij komen. De top drie leek zoal meteen vast te staan voor deze reeks. Varik-Kunnas wisten ook nog Willemsen-Lebreton een plek te verdringen naar plaats vijf.
Van Luchene-Bax kwamen in het spoor van leiders Veldman Cermak maar meer zat er niet meer in.
Veldman-Cermak wonnen de reeks voor Van Luchene-Bax en Bax-Musset, Varik-Kunnas knap vierde en sloten Willemsen-Lebreton de top vijf af. Slechts 20 teams haalde de eindstreep !!

Reeks 3

In de slotreeks (Reeks 3) gingen 24 teams van start en namen Van Luchene-Bax de leiding in handen voor Veldman-Cermak en Willemsen-Lebreton. Bax-Musset starten iets minder en gingen meteen op zoek naar Van Werven-vd Bogaart die op plek vier lagen. Hermans-Janssens ook nu weer niet meteen mee goed weg volgde pas rond de achtste plaats.
Vooraan gaven de twee leiders met enkele sec op elkaar niks toe en legde een hoog tempo op, Willemsen-Lebreton zag het gat groter worden maar hadden zelf hun handenvol met oa Van Werven-Vd Bogaart en Bax-Musset.
Echter deze laatste wist meteen beide in één ronde te verschalken en zo zetten Bax-Musset op plaats drie koers richting de leiders maar reeds met ruime 10 sec achterstand !
Van Luchene-Bax namen halfweg wedstrijd reeds een handvol seconden op hun naaste achtervolgers Veldman-Cermak die Bax-Musset voelde nadere door de supporters van het thuispubliek (lees Cermak). Willemsen-Lebreton haalde alles uit de kast om de Est Varik-Kunnas achter zich te houden, ook in strijd met mekaar daar achter waren de Nederlanders Van Werven-vd Bogaart en Hermans-Janssens.
Met kleine 10 min te rijden viel ook Van Werven-vd Bogaart vooraan weg, nam Varik-Kunnas plaats vier in voor Willemsen-Lebreton echter Hermans-Janssens wisten deze nog een plaatsje terug te verdringen en namen plaats vijf in. Met de laatste twee ronden dachten we dat alles vast lag maar dan zien we Varik-Kunnas voorbij Bax-Musset gegaan is !!
De leiders Van Luchene-Bax konden onbedreigd naar winst rijden voor Veldman-Cerm ak, plaats drie Varik-Kunnas, vier Bax-Musset enn top vijf werd volgemaakt door Hermans-Janssens

Dagtotaal Jinin