GP Heerde Zondag update’s

Onder heerlijke tempraturen die smorgens al ruim de 15 graden haalde werden de vrije trainingen op gang getrokken hier in Heerde.
Naar gelang de tempratuur omhoog klom werden ook de reeksen op gang getrokken, naast het EK Quads ook een supportklasse zijspannen in het bij programma welk de baan enkel nog zwaarder wist te maken.
Wij brengen u na de reeksen een klein verslagje door Geert Gelaude, foto’s van mij en Floor Mulders krijg je te zien in onderstaande links
Foto’s Luc Driesen, Support klasse KLIK HIER
Foto’s Luc Driesen, GP reeksen KLIKT U HIER
Foto’s Floor Mulders, GP Reeksen KLIK HIER

GP Heerde Reeks1 zondag

Het zijn niemand minder dan Willemsen-Gabor die de bende op sleeptouw nemen voor Prummer-Lebreton, Vanluchene-Janssens en Van Daele-van der Putten. We zien een logische minder uitgangspositie voor Hermans-van den Bogaart maar zetten al vrij snel heel wat teams een plekje terug in de eerste twee ronden van de wedstrijd. Wederom een mooie uitgangspositie is er ook voor Van Werven-van de Wiel. De Letten Lielbardis zitten binnen de top tien en nemen even de tijd om onder stoom te komen. Wie wel onder stoom zitten zijn Hermans-van den Bogaart al na vier ronden bij de top 10 aankloppen. Vooraan zakt Willemsen-Gabor weg en nemen Prummer-Lebreton de leiding in handen voor Vanluchene-Janssens en Van Daele-van der Putten op drie vierde is er voor Van Werven-van de Wiel die de Letten meer naast dan achter hem zien komen. Eenmaal voorbij gaan de jonge WK leiders in één ruk naar de top drie van het gebeuren en lijken alle duivels te ontbinden. Intussen zien we Hermans-van den Bogaart al op acht en rijden naar Leferink-Leferink toe. Weijers-Van Hal goed gestart rijden mooi binnen de top tien. Lielbardis-lielbardis rijden intussen al op een tweede plek en krijgen iets over halfweg de leding in handen omdat Prummer-Lebreton een fout maken en enkele plaatsen terugvallen. De Letten leiden de wedstrijd met Vanluchene -Janssens op twee voor Van Daele-van der Putten die erg knap rijden gezien de zware crash van gisteren. Leferink-Leferink houden vooralsnog de deur netjes dicht bij Hermans-van den Bogaart. Op de zesde plek vinden we Van Werven-van de Wiel voor Weiss-Schneider. Wilkinson-Millardvechten zich terug in de race en zitten op een achtste plaats. Negen is er voor Prummer-Lebreton die naar mate de wedstrijd gaande is meer terrein verliezen. Knappe tinede plaats is er voor Weijers-van Hal die zo heel wat puntjes scoren. Wat een verbluffende wedstrijd is er voor Decock-De Vylder die op een 18de plek ondedr de geblokte vlag weten te eindigen en hiermee als derde Belgisch team in de punten rijden. Winst is er dus voor Lielbardis-Lielbardis op twee Vandaele-Janssens en derder voor Van Daele-van der Putten.

Reeks 2

Deze reeks is het de wereldkampioen die als snelste uit de tweede bocht komt en zo als snelste weet te starten voor Van Daele-van der Putten, Van Werven-van de Wiel zitten er wederom goed bij in de slotreeks. Lielbardis-Lielbardis zien we doorkomen als vijfde voor Leferink-leferink, Foden-Humphrey, Prummer-Lebreton en Hermans-van den Bogaart komen door op plek negen. Al in de tweede ronden zien we de Letten doorstoten naar plek vier ook Hermans-van den Bogaart maken een plekje winst. Wie ook goed is vertrokken zijn De Cock-De Vylder ze rijden op plaats veertien in de beginfase van de wedstrijd. Maar maken een foutje in de vierde ronde en verliezen heel wat plaatsen, daarna komen ze niet echt meer in het ritme en verliezen terrein op de tegenstand. Vooraan is het Wilkinson-Millard die in deze reeks duidelijk voordeel halen met hun linkse zijspan en lopen in op Vanluchene-Janssens. Intussen zien we dat Van Daele-van der Putten ook van het gas moeten en zo ook plekken prijsgeven. Al vrij snel nemen Wilkinson-Millard de leiding in handen en moeten Vanluchene-Janssens hun tweede plek afgeven aan Hermans-van den Bogaart die wel de druk van Lielbardis-Lielbardis aankunnen. Intussen is het een waar slachtveld aan het worden Prummer-Lebreton rijden de pits in, ook Van Werven-van de Wiel vallen uit. Over half wedstrijd zien we Wilkinson-Millard verder wegrijden van de tegenstand, Hermans-van den Bogaart volgen als tweede derde zijn Vanluchene-Janssens die verdomd goed aan het rijden zijn en de Letten achter zich weten te houden. Wilkinson-Millard rijden de tegenstand op een hoopje er zitten nog amper 5 teams in dezelfde ronde als we de finishvlag onderdoor gaan. Knappe race van Leferink-Leferinnk en Wijers-van Hal die vijfde en zesde worden in de reeks. Zevende Mulders-van Deutekom acht Weinmann-Weinmann de Fransen Prunier-Prunier negende en de top tien slauiten we af met Vos-Sussebeek. Van Daele-van der Putten worden zeventiende en geen punten in deze reeks voor De Cock-De Vylder die wel mogen terugblikken op een mooi weekend.