GP Heerde zaterdag kwalificatie’s

Onder een stralende zon hebben we deze ochtend al de vrije training achter de rug en daarin zagen we dat sommige van de te verwachtten teams nog niet in de kaarten lieten kijken. Terwijl we bij de Pre-Qualifying al heel wat meer strijd zagen om de eerste plekjes.

Foto’s zaterdag door Luc Driesen bekijkt u HIER
Foto’s met dank aan Floor Mulders bekijk je HIERZO
Volledige verslagjes kwalificatie’s door Geert Gelaude vind je LEES MEER,

Qualifying Race Group A

Het is de combinatie Prummer-Lebreton die als snelsten starten en hiermee doet Tim zijn eer als koning van de hole-shots alle eer aan. Van Daele-Van Der Putten volgen op twee, mmaar ook multikampioen Willemsen-Gabor zitten mee in de voorste gelederen. Van Werven-Van De Wiel waren bij de pinken en zaten er deze keer gelijk bij. Slecht gestart maar nog in de eerste ronde zetten Wilkinson-Millard en slechte start om in een zesde plek als ze over start en finish komen gereden. Al snel zien we dat Prummer-Lebreton een gaatje hebben op Van Daele-Van Der Putten en die hebben ook een behoorlijke voorsprong op de leiders in de tussenstand van het WK Lielbardis. Willemsen-Gabor blijven zich goed handhaven in de kop van het gebeuren. We zien intussen dat Wijers-Van Hal de aansluiting aan het bewerkstelligen zijn. We zien ook een knappe race met de nodige winst voor De Cock-De Vylder ze rijden op plek tien en zullen die niet meer uit handen geven. Met nog twee ronden te gaan zien we dat Prummer-Lebreton gaan vliegen zijn en dat Van Daele-Van Der Putten de hete adem voelen van Lielbardis-Lielbardis. Vierde plaats is nu in handen van Wilkinson-Millard en vijf voor Van Werven-Van De Wiel terwijl Wijers-Van Hal knap vijfde rijden. In de laatste honderden meters voor afvlaggen gaan VAn Dael-Van Der Putten nog hard over de kop en verliezen hiermee een zekere tweede plaats in deze kwalificatie en de nodige punten. Prummer-Lebreton winnen met ruime marge op Lielbardis-Lielbardis en Wilkinson-Millard die derde worden.

Qualifying Race Group B

Hermans-Van den Bogaart nemen het commando in handen voor Leferink-Leferink en Vanluchene-Janssens die hiermee een erg mooie uitgangspositie weten te verwerven. Wie ook de start niet hadden gemist waren Verhees-Vanhamel, Mulders-Van Deutekom en Grondman-Wesselink. In ronde twee zien we Hermans-Van den Bogaart nog steeds aan de leiding rijden met Leferink-Leferink die niet onder de indruk zijn en goed volgen. Vanluchene-Janssens volgen als derde terwijl Weiss-Schneider doorschuiven naar plek vier op vijf rijden de Franse broertjes Prunier. Leferink-leferink voeren de druk op en gaan naar de leiding in de vijfde ronde. De rest van de top vijf ligt min of meer in de plooi het is daar achter spannender dan aan de kop van het gebeuren. Met nog enkele minuten wedstrijd zien we Leferink-Leferink met grote voorsprong voorbijkomen, reden is dat Hermans-Van den Bogaart achteraan in het veld uitvallen. Zo komen Vanluchene-Janssens op twee drie is er voor Weiss-Schneider. Knap vierde plek in deze reeks voor Prunier-Prunier zeer mooie race voor Vos-Susebeek die zo een punt scoren in deze kwalificatiereeks. Vanuit de achterhoede vechten Wisselink-Debruyne zich naar een knappe negende plaats bij afvlaggen.