Flutlicht-Cross Kleinhau DAMCV van vrijdag tot zondag

Wanneer de nacht valt over de Raffelsberg en de motoren brullen, dan keert die unieke sfeer weer terug die alleen bij het Flutlicht cross bestaat.
Deze speciale atmosfeer, motocross van topklasse en een heleboel Classics aantrek.
Dat trekt elk jaar in mei duizenden toeschouwers naar de Raffelsberg.
De MSC Kleinhau organiseert van 10 tot en met 12 mei weer dit top item.
Op vrijdag enkel de classic sidecars, de DAMCV zijspannen en dagvergunningen komen op zondag aanbod.
Voor smxpics.be zal Jo Nijs weerom aanwezig zijn in Kleinhau.
Volledige voorbeschouwing vind je hieronder of via Meer Lezen.

Vrijdag staat natuurlijk helemaal in het teken van de Flutlichtcross.
Hier gaan naast de oldtimers ook een heleboel toprijders van start. Meer dan 400 deelnemers hebben zich ingeschreven voor dit unieke evenement in Europa.
Het parcours wordt met veel inspanning door het Technisch Hulpwerk verlicht.
Het grootschalige evenement trekt elk jaar duizenden toeschouwers naar het circuit op de Raffelsberg (tussen Kleinhau en Brandenberg) en de deelnemers reizen vanuit heel Europa naar deze race.
Er wordt spectaculaire sport aangeboden en spannende races op het moeilijke circuit, indrukwekkend vuurwerk en de unieke sfeer op de Raffelsberg bij nacht.
Op zaterdag 11 mei vinden de spannende races voor het DAMCV-kampioenschap en de Hessencup plaats.
Op zaterdag starten alle jeugdklassen, de MX Open 23+ klasse, de beginnersklasse van de Hessencup, de dames en de klassen 40+ en 55+.
Ook op zondag 12 mei staan er veel spectaculaire races voor punten voor het DAMCV-kampioenschap en de Hessencup op het programma. Aan het starthek verschijnen naast de solo-klassen natuurlijk ook de zijspannen en de oudere motorfietsen van de MX Open Classics klasse.
Het hoogtepunt van de zondag is het DAMCV Elite Cup Superfinale, waarin de toprijders uit MX1 Elite en MX2 Elite elkaar ontmoeten. (info MSC Kleinhau)