DM in DMSB te Geisleden

Afgelopen zondag vond in Geisleden het Deutsche Meisterschaft (DM) in de Deutsche Motorsport Bund (DMSB) plaats. Dit kampioenschap werd gereden onder uiterst uitdagende weersomstandigheden, die een grote impact hadden op het verloop van de wedstrijd.
De weersomstandigheden waren bijzonder slecht met regen en sterke wind, wat de baanomstandigheden verraderlijk maakte. Ondanks deze uitdagingen wisten 20 teams zich te kwalificeren en aan de start te verschijnen.
In de eerste reeks wisten het team Prummer-Lebreton de overwinning te behalen. Zij reden een tactisch sterke race en wisten de moeilijke omstandigheden goed te trotseren. Het team Hentrich-Lenz eindigde als tweede, gevolgd door het duo Blank-Blume op de derde plaats. Deze teams hebben laten zien dat ze niet alleen snelheid, maar ook beheersing van de race onder extreme omstandigheden bezitten.
Helaas moest de organisatie besluiten de tweede reeks af te lasten. De weersomstandigheden verslechterden zodanig dat de veiligheid van de coureurs en het teampersoneel niet meer gewaarborgd kon worden. Dit besluit werd met begrip ontvangen door de meeste deelnemers, gezien de extremiteit van de omstandigheden.
Foto’s van onze collega’s van Rally en Race pictures bekijkt u HIERZO
Uitslagen via Lees Meer