BMB-FMB komt met goed nieuws voor 2024!

Een vergunning waarmee je kan gaan trainen of deelnemen aan wedstrijden niet alleen in België maar in heel Europa, wie droomt daar niet van? Wel dan is er vanuit de Belgische overkoepelende organisatie goed nieuws te rapen, want dan is de BMB Europe Motorcross vergunning jouw juiste keuze! Vanaf 2024 kan je met deze vergunning verzekerd trainen op alle motorcross circuits in Europa. Onderschrijf deze vergunning nu via “my FMB-BMB”.

Trainen in geheel Europa.
Ja, ook in Frankrijk want de verzekering BA (Burgerlijke Aansprakelijkheid) is nu ook automatisch inbegrepen in deze vergunning zowel voor vergunninghouders van Motorsport Vlaanderen als van de FMWB. Dankzij het samenwerkingsakkoord tussen de BMB en de FFM hoef je dus geen FFM circuit pass meer te hebben. Je ontvangt met je vergunning een specifiek attest, erkend door de FFM, die je samen met je vergunning voorlegt bij aankomst aan het circuit. We zijn nog in onderhandeling met de KNMV (Nederland) om eenzelfde overeenkomst af te sluiten maar dit zal nog niet van toepassing zijn in 2024. Om in Nederland te trainen heb je dus nog een KNMV basisvergunning nodig, MAAR je kan vanaf januari 2024 ook op basis van een KNMV dagpas in Nederland trainen.

Wedstrijden in België.
Met de BMB Europe Open motorcross vergunning kan je deelnemen aan regionale wedstrijden (MC Lille, AMPL, FPCNA), aan de wedstrijden van het Belgisch en/of Vlaams kampioenschap en de overige wedstrijden ingeschreven op de BMB motorcross kalender. In samenwerking met VMCF en AMPL zullen er nog een aantal andere mooie wedstrijden worden toegevoegd. De volledige kalender zal in de loop van volgende week op onze website en facebook pagina gepubliceerd worden. Er zal ook een samenwerkingsakkoord worden afgesloten met de andere motorcrossbonden voor de erkenning van elkaars vergunningen. Zo kan je met de BMB Europe Open motorcross vergunning dus ook eens gaan rijden op wedstrijden van de VMCF, VLM/JMS en MCLB/VJMO. Dankzij een nauwe samenwerking met VMCF kunnen rijders met een BMB Europe Open motorcross vergunning ook op VMCF wedstrijden prijzengeld krijgen.

Wedstrijden in het buitenland.
Met de BMB Europe Open motorcross vergunning kan je ook deelnemen aan wedstrijden ingeschreven op de FIM Europe Open kalender. Dit is het geval voor de wedstrijden van de Dutch Masters en het ONK in Nederland, het ADAC kampioenschap in Duitsland maar ook tal van wedstrijden in Spanje, Italië en een aantal in Frankrijk.
Raadpleeg begin 2024 de Open kalender van FIM Europe via deze link: Open Motorcross kalender FIM Europe

Als je wil deelnemen aan wedstrijden van het FIM Wereldkampioenschap of FIM Europe Europees kampioenschap (EMX65, EMX85, EMX125, EMX250,enz) moet je nog een bijkomende FIM of FIM Europe licentie onderschrijven. De jaarlicentie kan je via My FMB-BMB onderschrijven, om deel te nemen aan een FIM/FIM Europe one event licentie contacteer je een aantal weken voor de wedstrijd het secretariaat van Motorsport Vlaanderen of FMWB.

Raadpleeg alle info over de BMB sport competitievergunning:
De BMB, Motorsport Vlaanderen en FMWB hebben, in samenwerking met de firma Magelan Software, een digitale toepassing ontwikkeld voor het indienen van je vergunningsaanvraag. Deze app, My FMB-BMB, kan je via onderstaande link installeren op je desktop of laptop (Windows). Het is ook mogelijk toegang tot de app te krijgen via een tablet (Apple/Android) of Apple Mac.

⇒ Info en download My FMB-BMB

De BMB Europe Open vergunning.
De BMB Europe Open jaarvergunning kan je onderschrijven in volgende disciplines: Motorcross, snelheid, Supermoto, Classic Bike, Enduro, trial, speedway, Belgian Endurance-cross en E-bike. Al deze vergunningen zijn van het type ‘Europe Open’ en laat de deelname toe aan alle wedstrijden ingeschreven op de BMB kalender en de FIM Europe Open kalender (deze kalender vind je terug op www.fim-europe.com – menu sport – kies je discipline – klik onderaan de pagina op Open calendar.) In de Motorcross is er dankzij een samenwerking met andere motorcrossbonden ook de mogelijkheid deel te nemen met de BMB Europe Open vergunningen aan de wedstrijden van JMS/VLM, VJMO/MCLB, VMCF en FPCNA die niet op de BMB kalender zijn opgenomen. De wedstrijden in Nederland (ONK) en Duitsland (ADAC) zijn meestal op de FIM Europe Open kalender aangemeld. “Opgelet in Frankrijk geldt dit enkel voor de grotere internationale wedstrijden”. Voor wedstrijden van het Frans kampioenschap of ‘liga’ wedstrijden is doorgaans een Franse FFM-vergunning vereist. Wedstrijden in het buitenland maar ingeschreven op de BMB-sportkalender zijn uiteraard steeds toegankelijk met een BMB Europe Open jaarvergunning.

http://www.fim-europe.com/