Bekend zijspan figuur Louis Vanreusel-Deschrijver overleden

Op 10 juli overleed aan een hartfalen – in Wommelgem Louis Vanreusel-Deschrijver , ex solo- en zijspanrijder en nog steeds een gekend figuur in de zijspancrosswereld, op wie geregeld een beroep werd gedaan om allerlei hand – en spandiensten te verlenen voor diverse teams.
Louis Vanreusel werd geboren in Antwerpen (°23/05/1964) en was in het begin van zijn carrière een uitstekend solo-piloot.
Aanvankelijk in de 125 cc klasse, daarna bij de 500 cc juniors en seniors alwaar hij vice kampioen werd bij VLM , toendertijd nog BLM-federatie.
Vanreusel had een snelle start en schrok ook niet terug om het publiek te trakteren op spectaculaire sprongen.
Daarna stapte Vanreusel over op een zijspan, samen met wijlen zijn broer Ronald Vanreusel als co-piloot werd de B-kampioenentitel der acht provincies gehaald bij VLM.
Later verkasten de Vanreusel broers naar West-Vlaanderen alwaar zij in Oostrozebeke terecht kwamen en zich alras integreerden bij de Verre Ginstecrossers aldaar.
De Vanreusels werden geduchte concurrenten in de MCLB B-zijspancategorie.
De laatste jaren was Vanreusel een belangrijke ,zogenaamd onzichtbare, schakel bij diverse WK-teams voor wie hij tijdens de week vele honderden kilometers aflegde om onderdelen te gaan ophalen of leveren.
Vanreusel was ondertussen ook terug naar de Antwerpse heimat getrokken en woonde er in bij zijn pa Cois (swa) Deschrijver, met wie hij een sterke band had en nog enkele wedstrijden samen bezocht de afgelopen maanden.

Er wordt van Louis Vanreusel afscheid genomen op dinsdag 16 juli om 14:00 op het klein kerkhof , Fordbaan Laar in wommelgem.