Voorbeschouwing ONK/NK Halle

Na een welverdiende vakantie staan dit weekend vele teams en supporters te trappelen om in Halle op circuit “de Kappenbulten” het vervolg van het Open Nederlands Kampioenschap op gang te trekken. En wie Halle zegt weet dat alles tot in de puntjes verzorgd zal zijn om er een heel sportieve dag van te maken. Weer ouderwets genieten van brullende motoren, spannende strijd voor elke meter en positie, kortom spanning en spektakel genoeg als je het mij vraagt.
Volledige voorbeschouwing, tijdschema en deelnemerlijsten door Geert Gelaude lees je hieronder.

Het zijn Hermans-van den Bogaart die aan de leiding gaan in de voorlopige tussenstand van dit altijd sterk bezette kampioenschap. Op de tweede plaats de revelatie van het huidige seizoen, de gebroeders Leferink volgen met 202 punten, dit zijn er 19 minder dan eerstgenoemd team. Gelet op de flow waarin de jeugdige gebroeders zaten kunnen we wel stellen dat ze er alles aan doen om die achterstand aanzienlijk te reduceren. Maar ook Wijers-Van Hal die slechts 1 puntje minder hebben zullen hier hun derde plek willen omzetten in een betere notering, want al is er kloof op de nummer vier, van rustig aandoen is nog geen sprake. Want die vierde plek is in handen van, Gert Van Werven met Aivar Van De Wiel in het bakje weet je maar nooit. Dit duo gaat steeds voluit voor de punten zij hebben 181 punten in die tussenstand. Of we de nummer vijf in de ranking aan de start zullen zien is maar de vraag?

Tim Prümmer en Rodolphe Lebreton zullen er misschien voor kiezen om een doorgedreven training door te voeren op een harde ondergrond met het oog
op de volgende Grand Prix wedstrijden die alweer om de hoek loeren. Die optie zullen meerdere teams in gedachten hebben, want de twee laatste wedstrijden tellende voor het WK zijn op harde banen, maar ook de Nations. Zo zullen, in mijn ogen, het voltallige Belgische Nations team zijnde Team Vanluchene-Janssens, Team Sanders-Steegmans en Team Van Daele-Van der Putten dit weekend aangrijpen om op de harde te gaan trainen. We weten van Jason dat hij afgelopen weken meermaals het ziekenhuis heeft bezocht wegens aanhoudende klachten in nek en schouders, na de val in de Franse GP. Gelukkig was er na enkele scans duidelijkheid omtrent het vermoeden van een gebroken wervel. En het verdict was negatief, alwaar ze dus afgelopen weekend alweer de eerste meters hebben gemaakt met het oog op de twee laatste Grote Prijzen van het seizoen en de Naties later deze maand in Loket.

Als Prummer-Lebreton er voor kiezen om een trainingsweekend in te lassen is de kans erg groot dat ze hun vijfde plaats moeten afstaan aan een sterk
rijdende Mulders-Van Deutekom die met 164 punten amper 11 eenheden minder op een zesde plek staan. Verder zal het zeker en vast uitkijken naar de wederoptreden Justin Keuben. Wat mogen we van Keuben-Rietman verwachten? Volgens mij gaan we vuurwerk zien van dit duo. Justin zal zijn seizoen koste wat kost op een goede manier willen afsluiten en zal daarom met dubbel veel zin aan de start staan. Trouwens, waarom niet met de bloemen aan de haal gaan op De Kappenbulten? En wat zou het mooi zijn mochten Kim De Cock en Stijn De Vylder nog wat extra punten sprokkelen en zo die top 20 binnenrijden.

Genoeg redenen dus om aanstaand weekend af te zakken naar Halle alwaar de organiserende club Halmac ons een perfecte track zal voorschotelen.
Circuit adres:
Wolfersveenweg 29 7021 HS Zelhem (gem. Bronckhorst) https://halmac.nl/