Grand Prix Polen Gdansk Zaterdag

Foto WSC

Jammer genoeg slechts 23 teams op de afspraak in Gedansk Polen, ongetwijfeld door kwetsuren, de drukke agenda en ook de kosten wegen voor verschillende teams !! Wel top prestaties voor onze Belgen vandaag.

Verslagjes en uitslagen zaterdag kwalificaties lees je hieronder

Kwalificatie Group A

Zo net heeft Group A hun kwalificatie reeks gereden, in droge omstandigheden maar met wel veel wind. Hodges-Henderson doken als eerste in de bocht maar het waren de Letse Lielbardis twins die van start tot finish de bende op sleeptouw namen gedurende de race. Die andere jonge talenten, de gebroeders Leferink, doen ons week na week genieten want ze hielden het hoofd koel en werden knap tweede op minder dan 10 seconden van de winnaars. Precies vijf ronden reden Wilkinson-Millard op plaats drie, maar dan kwam alweer een broederpaar opzetten onder de naam van de Fransen Prunier-Prunier die de
derde plek overnamen en die tot aan de finish behielden. De Fransen reden een heel sterke reeks en zaten bij afvlaggen heel kort op Leferink-Leferink. Volgens mij heeft dit nooit eerder plaatsgevonden dat de eerste drie plaatsen door broederparen werden ingevuld. Wilkinson-Millard dus als vierde voor Wijers-Van Hal die een top vijf notering toevoegen. Wisselink-Debruyne rijden in deze heat naar een achtste plek dit een plaats beter dan Van de Lagemaat-Konst die negende worden. Pech voor Van Werven-Van de Wiel, die als laatste aan deze heat begonnen en uiteindelijk nog uitvallen.

Group B

Ook de andere groep heeft haar kwalificatietheat achter de rug. Hierin zagen we Hermans-Van den Bogaart met het mes tussen de tanden als snelsten uit de startblokken kwamen. Minder goede start was er voor Vanluchene-Janssens maar zaten na enkele bochten al op een tweede plek. Prummer-Lebreton volgden op drie terwijl Van Daele-van der Putten op vier en vijfde plek was voor het andere volledige Belgische team Sanders-Steegmans. Hermans-van den Bogaart
lieten ook nu weer zien dat als er geen pech om de hoek loert ze ijzersterk zijn en reden ze maar liefst 22 seconden weg van de wereldkampioen.
Prummer-Lebreton pakte brons in deze heat maar hadden niet veel over op Van Daele-van der Putten en Sanders-Steegmans die de top vijf vol maakten. (Tekst: Geert Gelaude)