Dit weekend Dean More eerste kampioenschap ACU

Na een afwezigheid van 21 maanden hervat de ACU British Sidecarcross kampioenschappen op zondag 30 mei in het Dean Moor MX park, georganiseerd door de Iveston & Satley MX club. Dit wordt de eerste ronde van vijf voor het kampioenschap van dit jaar, aangezien de oorspronkelijke eerste ronde die gepland stond voor 18 april niet zal worden vervangen.

Tekst https://www.acu.org.uk/

Titelverdediger, Stuart Brown / Josh Chamberlain, zullen proberen verder te gaan waar ze in 2019 waren geëindigd, maar Jake Brown / Joe Millard en Brett Wilkinson / Maxime Cuche die Stuart & Josh dit jaar al hebben verslagen, hebben andere ideeën.
Alle drie deze teams hebben eerder dit jaar deelgenomen aan de Nora-kampioenschappen en hebben allemaal minstens één race gewonnen, dus de concurrentie tussen hen zou snel en furieus moeten zijn op het snel veeleisende Dean Moor-circuit.
Na een korte afwezigheid keren de ex-IMBA-kampioenen Jack Etheridge / Jim Kinge en ook de Ierse topcrew Neil Campbell / Ross Grahame terug naar het kampioenschap.
Ook in de hoop een uitdaging aan het front te zijn, zijn George Kinge nu samen met Ryan Henderson en Dan Foden nu samen met Nathan Cooper.
In de Experts-klasse die binnen dezelfde drie races wordt gereden, zouden de mogelijke leiders tussen de enorm ervaren Paul Pelling / Jack Wilkinson, de even ervaren Rob Oldfield / Faye Barnes en Etheridge moeten zijn.

De training begint onmiddellijk nadat de technische keuring is afgelopen en de reeksen beginnen om ongeveer 10.30 uur.
Voor de eerste keer worden toeschouwers toegelaten tot het circuit en de toegangsprijs is £ 10 / auto of £ 5 voor een auto met slechts één persoon erin.
De dichtstbijzijnde postcode is CA14 4RH